vineri, 17 septembrie 2010

Istoria si traditia Kefirului este una de durata,la fel de veche este si reputatia sa de a fi bun pentru sanatate,este un produs pe baza exclusiva de lapte ,usor de digerat si o buna sursa de proteine si calciu.Kefirul,lapte acru,prin urmare poate fi inclus in dieta fara nici o problema find o sursa de energie vie.Cu toate acestea reputatia Kefirului merge dincolo de a fi doar un produs Lactic,Rusii cred ca consumul regulat de Kefir imbunatateste starea generala de sanatate,ajuta la combaterea bolilor si infectilor.Literatura Rusa stintifica si medicala are multe articole cu privire la utilizarea Kefirului pentru o mare varietate de boli si infecti.Este evident faptul ca in tarile sovietice Kefirul a fost utilizat in tratamentul ulcerului peptic,Boli ale cailor Biliare,Enterita cronica ,Bronsita,Astm,Pneumonie se obisnueste ca pacienti din spitalele Rusesti sa primeasca zilnic in timpul sederi lor in spital,femeile gravide deasemenea sunt incurajate sa consume Kefir.Sa demonstrat ca boabele de Kefir sunt antibacteriene si antifungice acestea propietati pot fi explicabile motivul pentru utilizarea Kefirului intrun numar mare de boli.Kefirul lapte acru este un aliment complexcare contine Bacterii vii,cele mai multe bacterii gasite in Kefir in mod normal nu sunt prezente in tractul gastrointestinal uman.In consecinta ,la fel ca alte produse Probiotice,orice efecte pozitive poate fi atinse doar consumand Kefir in fie care zi.Cand se consuma Kefir populatia de bacterii din intestine se modifica pentru a include aceste noi bacterii,cu toate acestea cand renuntati la consumul de Kefir populatia de bacterii din intestine revine la stadiul sau vechi in cateva zile .Lucrarile experimentale efectuate in Japonia au aratat ca consumul de Kefir poate proteja organismul impotriva cancerului,in cazul in care Kefirul este consumat inainte de expunerea la substanta cancerigena.Pana in prezent ,nu au existat puplicati stiintifice privind folosirea Kefirului la subiecti umani .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu