vineri, 17 septembrie 2010

Prepararea Kefirului

 

Intr-un borcan de sticla  de 400 g se pun  2 lingurite de boabe de Kefir se adauga lapte de vaca,oaie,capra(pentru un tratatment corect folositi numai lapte proaspat,natural) si se lasa la fermentat 12-24 ore in functie de temperatura  mediul  anbient  langa un geam sau  in frigider in acest timp bacterile si drojdia fermenteaza laptele schimband compozitia acestuia optinind acea bautura miraculoasa (lapte acru de Kefir),  pentru cosum se strecoara laptele printr-o sita din plastic intrun vas de sticla,portelan,etc.ciuperca se spala sub jet de apa rece(vedeti in imaginile alaturate)este interzis a se folosi la prepararea Kefirului  obiecte din metal,se foloseste numai farfuri din portelan ,lingura de lemn si o sita din plastic. Este inportant sa se procedeze asa in fiecare zi si in 14-21 de zile Kefirul isi dubleaza volumul..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu